Tisková zpráva: Diskuse odborníků o rozvoji infrastruktury pro karavany v ČR

Panelová diskuse na téma rozvoje stání a servisní infrastruktury pro obytná vozidla v České republice se uskuteční na doprovodném programu veletrhu Caravaning Brno v pavilonu P ve čtvrtek 20. října od 15 hodin.

Odborníci z krajské samosprávy, provozovatel stání pro karavany i zástupce karavanistická veřejnosti budou diskutovat například o tom, jaká je dlouhodobá koncepce rozvoje zázemí pro obytná vozidla, jaké jsou požadavky a očekávání karavanistů, jak si Česká republika stojí ve srovnání se zahraničím, jaké jsou náklady a administrativní požadavky na vybudování nového stání či jaké jsou zkušenosti z reálného provozu. Dozvíte se, zda si na sebe stání pro karavany může vydělat, co přinese Vašemu regionu, co vše umí nabídnout dnešní technologie či jak je to s provozem v zimě.

Probereme také problematiku dotačních titulů a celkovou koncepci karavanistická infrastruktury v nejbližších letech v rámci celé ČR.

Diskutovat přijde náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro cestovní ruch Jan Krkoška, MBA, iniciátor dotační výzvy na stání pro karavany za Liberecký kraj Mgr. Josef Svoboda, místostarosta Lomnice nad Popelkou Ing. Zdeněk Rajm, dodavatel technologie pro STPL a provozovatel nového stání pro karavany Velemín Jan Černohorský a zkušený cestovatel, fotograf a karavanista Jakub Moravec. Diskusi bude moderovat spoluzakladatel Asociace kempování a karavaningu Jan Bordovský.

Diskuse s dotazy z publika je určena nejen karavanistům, ale především všem zájemcům o budování stání pro karavany, zástupcům obcí, krajů a oboru cestovního ruchu.